Кадър: Нова ТвОт един български вестник научихме. Това е един много

...
Кадър: Нова ТвОт един български вестник научихме. Това е един много
Коментари Харесай

Консулът ни в Чикаго с гореща информация за българчетата от къщата на ужасите в Мисури

Кадър: Нова Тв

От един български вестник научихме. Това е един доста противен случай, който хвърля сянка върху доста други позитивни случай за осиновяване на деца в Съединени американски щати.  

Още в границите на работния ден се свързахме с локалния шериф, който ни осведоми в детайли за обстановката с нашите две българчета в това семейство. Това сподели в ефира на Нова тв генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев. 

История като от филм на ужасите е тази на двете сестри близначки от България, осиновени преди 7 години от двойка американци. Те попадат в рискова фамилна среда, сложила живота им в заплаха. След осиновяването двете девойки заживяват в градчето Съмървил, заселено с към 1000 души. 

Осиновителите Мак и Мелиса Макгрегър са задържани на 8 юли т.г. за тормоз над децата им. В дома на  56-годишният мъж и 40-годишната жена са открити 10 деца - 8 лични и двете осиновени близначки от България. 

" На първо място би трябвало да се каже, че децата са на несъмнено място. На към 1 час път в град Съмърсвил в щата Мисури. В помещение под полицейска протекция. Лекар ги е прегледал и не е открил полово принуждение или съществени здравословни проблеми. Децата с в положително положение и за тях се поставят специфични грижи ", сподели Анчев. 

" Все още няма планувана дата за правосъдно съвещание. По това, което разбираме от откритите източници, тези хора са желали от децата да учат единствено вкъщи. Това е позволено от закона. Карани са били да четат книги с религиозно наличие. Това навежда на версията, че родителите са сектанти, само че сега това е единствено една оперативна догадка ", сподели още консулът. 

Към момента няма информация какво тъкмо са работили приемните родители. Как те са потвърдили имуществения си статут в България. 

Децата при всички положения ще бъдат в една предпазена и сигурна деца. Няма никаква опция децата да бъдат върнати на родителите, които сега са пуснати под гаранция, посочи още Анчев. 

По думите му, той се е свързал с Департамента по въпросите на децата в Мисури, оттова непрекъснато ще го осведомят за положението на децата. 

Една от аргументите, заради която управляващите не са го уведомили за ситуацията на децата е, че те към този момент може да са американски жители, откакто към този момент са били над 7 години в Съединени американски щати. В подобен случай управляващите не са длъжни да уведомяват други страни. 

" Те са се преместили там от щата Вашингтон напълно скоро. Шерифът споделя, че не ги е срещал до в този момент. Това е една селска част на Америка и съставлява всъщност една плантация, която е отдалечена в полето. Там няма среда, която да допуска ежедневни контакти ", сподели Анчев, разяснявайки аргументите никой да не забележи какво се е случвало в къщата на ужасите. 

Поредица от злополучни условия са предположили тази покруса в този дом, добави той. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР